fbpx
To najlepšie miesto pre Váš Zdravý Životný Štýl
Tešíme sa na Vašu návštevu

Kvalitný silový tréning – kvalitná lyžovačka

Ak nechcete, aby Vaša lyžovačka skončila fiaskom, pripravte sa na ňu včas.

Začnite sa pripravovať na lyžovačku už pár týždňov pre začiatkom lyžiarskej dovolenky a to pravidelným a kvalitným  cvičením.

Zamerajte sa na silu v driekových svaloch a svaloch dolných končatín, aby ste sa na lyžiach, alebo na snowboarde dokázali pohodlne udržať v základnej lyžiarskej pozícii v podrepe.

Nevymýšľajte žiadne nové cviky, najlepšie sú klasické staré dobré drepy a kľuky…

Tieto dva cviky  dokážu skutočné zázraky. Kombinujte ich poskokmi  do strán s hlboký podrepom, ako keby ste stáli na lyžiach pri zjazdovom lyžovaní.

Všetky tieto cviky si môžete zacvičiť na našej funkčnej zóne v ASTORIA FIT&GYM, ktorá je na to ideálna. Nájdete tam vysoké a nízke prekážky, plné lopty, TRX závesný systém, závažia všetkých možných a nemožných typov.

Kondícia

Možno tomu neuveríte, ale aj lyžiar potrebuje pravidelný beh, alebo aspoň rýchlu chôdzu. Ak si pravidelne zabeháte počas tréningu uvidíte, že sa Vám získaná kondícia zíde aj na zjazdovke.

Pýtate sa ako? Asi takto – keď bez väčšej námahy zvládnete zísť celý svah dolu bez toho, aby ste si čo len raz odpočinuli. Váš zážitok z takejto jazdy bude určite skvelý.

Na tento tréning je vhodné využiť bežiace pásy, veslársky trenažér, alebo stacionárne bicykle.

Pohyblivosť a ohybnosť  v kĺboch – základ zdravej lyžovačky

Určite sa nikto z vás nechce pri lyžovačke zraniť, ak sa chcete vyhnúť zraneniu napr. väziva, mali by by ste mať kolená, plecia a zápästia, bedrá a chrbát  v čo najlepšej kondícii čo sa týka ohybnosti.

Ideálne fitness stroje na tento typ tréningu sú crossový a eliptický trenažér. Všetky fitness stroje sú vám u nás k dispozícii.

Zdravie – nikde si ho nekúpite

Kto chce  tráviť  dovolenku aj v zime aktívne, musí mať pevné zdravie. Stačí, ak denne podporíte svoje zdravie aspoň  troma porciami ovocia a dvoma porciami zeleniny.  Vyhnite sa stresu, zabezpečte si kvalitný spánok.

A nezabudnite  na to najdôležitejšie:

Pred športovou aktivitou, či už je to kvalitný tréning alebo lyžovačka,  je potrebné svaly poriadne zahriať!

Nie preto, že im je zima:), ale preto aby ste sa nezranili. Potom už vášmu nezabudnuteľnému zážitku na svahu  nič nebude stáť v ceste.

Príjemnú lyžovačku Vám praje fitness centrum ASTORIA FIT&GYM.

autor článku:

Mgr. Rastislav Lipták
osobný tréner


 

Pokiaľ sa Vám táto stránka páči, zdieľajte ju so svojimi priateľmi:


Zapojte sa do diskusie a pridajte komentár:
eBook ZDARMA - Ako správne cvičiť na kardio strojoch
Zavrieť