fbpx
To najlepšie miesto pre Váš Zdravý Životný Štýl
Tešíme sa na Vašu návštevu

Káva a jej testovanie

Káva od dávna patrí medzi obľúbené nápoje  a neraz si ju doprajeme aj niekoľkokrát
denne. Dokáže nás povzbudiť a hlavne prebrať.

Otázka: Káva pred cvičením, či inou fyzickou aktivitou? Áno alebo nie?!

Podľa jednej španielskej štúdie, ktorá bola uverejnená v Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, športovci, ktorí pred výkonom prijali kofeín vo forme kávy, spálili približne o 15 percent viac kalórií ako tí, ktorí dostali testovacie placebo. 

Aj vedci z University of Illinois zistili, že dve šálky kávy približne  30 minút pred intenzívnym a ťažkým  cvičením dokáže zmierniť bolesť vo svaloch. Vďaka kofeínu v káve tak zvládnete  ešte viac a vydržíte cvičiť dlhšie alebo s väčším nasadením.
Už len samotná vôňa kávy  má pozitívny vplyv na náladu. Podľa vedcov zo Seoul National University komu káva nechutí nemusí ju ani piť, stačí si privoňať.  Vôňa kávy má totiž na svedomí hormonálne zmeny na úrovni mozgu, ktoré sa spájajú so stresom. 

Existuje ešte jeden zaujímavý výskum vedcov z Coventry University, ktorí zistili, že kofeín pomáha udržať svalový tonus aj v neskoršom veku, tento výskum však bol realizovaný zatiaľ len na zvieratách. 

No pozor,  s kávou to netreba preháňať. Maximálne množstvo kofeínu, ktoré je pre telo ideálne pred tréningom,  je okolo 6 miligramov na jeden kilogram vášho tela. Kávu je ideálne vypiť 30 až 60 min. pred cvičením.

Kardiaci, ak máte problémy so srdcom, príjem kávy je vhodné  konzultovať s lekárom.

Záver:

Ak ste fanúšik dobrej kávy, nech sa páči, doprajte si svoj milovaný nápoj pred cvičením. Naša ponuka v ASTORIA FIT&GYM je dokonalá na skvelý začiatok tréningu – Ristretto, Capuccinno, Espresso, Americano, Caffé Latté…a to už od jedného eura…

Napíšte nám dole do komentárov, aké sú Vaše skúsenosti s kávou, aká je tá Vaša obľúbená značka.

 

Pokiaľ sa Vám táto stránka páči, zdieľajte ju so svojimi priateľmi:


Zapojte sa do diskusie a pridajte komentár:
eBook ZDARMA - Ako správne cvičiť na kardio strojoch
Zavrieť